2013. március 6., szerda

II. Digitális Nemzedék Konferencia, ahol a madár sem járt


A konferencia kapcsán azt állítani, hogy "ahol a madár sem járt" bizonyára furcsának tűnik. Főként,  ha tudjuk, hogy a tervezett jelentkezési határidő előtt le kellet zárni a jelentkezéseket, mert olyan nagy volt az érdeklődés.
A sok résztvevőnek köszönhető a fenti cím. Na, ez még furcsább. Nem titokzatoskodom tovább.
Történt ugyanis, hogy a szervezők az ELTE PPK auláját kicsinek ítélték a plenáris ülésekre érkezők befogadására, ezért a közelben (tényleg nagyon közel volt) béreltek egy termet az Erőművházban (Wesselényi u. 17.). Ebben a teremben kivetítőn lehetett követni a plenáris előadásokat.
Egyrészt madarat tényleg nem láttam, másrészt egész délelőtt csupán két konferencia résztvevő élt ezzel a lehetőséggel. Jelen  volt még egy technikus, aki nyilván egyedül is végignézte volna az előadásokat. :)
Erről a helyszínről tudósítok ebben a posztban. Semmi tartalmi elemzés csupán helyzetjelentés. :)
Röviden összefoglalom, hogy mi tetszett és mi nem.

Tetszett:
  • nem volt tömegnyomor,
  • közbeszólásainkkal, tízóraink elfogyasztásával nem zavartuk az előadókat,
  • a szöveges reklámok nem takarták ki a tartalmat (jó volt az operatőr),
  • a mobiltelefonjainkat sem kellett kikapcsolni,
  • a Ustream fontos pillanatban csak egyszer halt be,
  • a büfében rendkívül barátságos kiszolgálás és baráti árak várták a vendégeket (pl.: szendvics 150 Ft, 2 cl Unicum 140 Ft ... ;-),
  • a végén a "Mindennapi Pszichológia" folyóirat öt különböző számát sikerült begyűjteni.
Nem tetszett:
  •  hangos reklámok alatt nem volt hallható az előadó (Kb. 20 percenként értesültünk róla, hogy milyen remek dolog egy olyan nyelvet megtanulni, amelyiket senki sem beszél "anyanyelvi" szinten. :),
  • a székek kényelmetlenek voltak,
  • kicsit hűvös volt a terem.
A másik résztvevő Nyakas Krisztina volt. (Remélem jól emlékszem a nevére.)
Láthatóan pozitív érzésekkel távoztunk a helyszínről. Talán másoknak is sikerült kedvet csinálni ehhez a kis kiránduláshoz. 
A jelmondat: Jövőre többen ugyanitt.

Egy bizonyíték arról, hogy a szekciók munkájában is rész vettem:

3 megjegyzés:

  1. Kedves Gábor! A szervezők nevében őszintén sajnáljuk a kellemetlenségeket. Mivel több, mint 400 fő regisztrált, és nem lehetett tudni, hogy a végén hányan lesznek, elférnek-e a Kazyban, előrelátóan tervezték igénybe venni a Wesselényi utcai helyiséget. Többeket irányítottak át, de a számosan inkább maradtak a tömegnyomor és az állóhely ellenére. A technikai malőrökért, a büféárakért stb. elnézésüket kérjük. Reméljük, a végső benyomás azért inkább pozitív volt. Majd a következő konferencián igyekszünk kiköszörülni az összes csorbát. Köszönjük, hogy jelenlétével és a szekcióban való részvételével megtisztelte a rendezvényt, és köszönettel vesszük kritikai megjegyzéseit.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól éreztem magam. A büfé tényleg tetszett, nem ironizálni akartam.

    VálaszTörlés
  3. "•a büfében rendkívül barátságos kiszolgálás és baráti árak várták a vendégeket (pl.: szendvics 150 Ft, 2 cl Unicum 140 Ft ... ;-)," Ezt hogy az ördögbe sikerült félreérteni? Manapság egy dicséret annyira hihetetlen, hogy el se tudjuk képzelni?

    VálaszTörlés