2012. január 25., szerda

Dipity használata informatika órán

Napjainkban a tanórákat érdekesebbé, látványosabbá tehetjük a különböző web 2.0 eszközök segítségével. Íme egy újabb példa: Dipity az idővonal. Amennyiben valaminek a történetét, történelmi eseményeket, emberek életét szeretnénk bemutatni, akkor használhatjuk a Dipity online idővonal-készítőt. Meg tudjuk adni napra pontosan az adott eseményt, sőt még fotókat, vidókat is linkelhetünk hozzá. Bármelyik weboldalba beágyazható és könnyen használható. Nemcsak a történelem tanórákon lehet használni, hanem a bármelyik tanórán. Íme egy példa Neumann János életéről:


Dipity 4 lépésben:
Első lépés: regisztrálnunk kell az oldalra vagy amennyiben rendelkezünk Facebookkal, akkor az ott megadott adatainkkal beléphetünk. 
Második lépés: információkat kell megadnunk az idővonalunkkal kapcsolatban. Számos kategória közül választhatjuk ki azt, amelyik a legjobban illik az idővonalunkhoz. Profilképet is tölthetünk fel az idővonal egészére. Beállíthatjuk, hogy privát vagy mindenki számára hozzáférhető legyen.

Harmadik lépés: elkezdhetjük az eseményeket létrehozni.


Megadhatjuk az esemény nevét, napra pontosan a dátumát, leírást készíthetünk róla, képet tölthetünk fel az eseményről és különböző linkeket csatolhatunk hozzá. Amennyiben kész vagyunk, újabb eseményt adhatunk az idővonalunkhoz. Több féle web 2.0 eszközt használhatunk a szerkesztés során (pl.: képek, videók, blog, zenék, stb.).

Negyedik lépés: idővonalunkat beágyazhatjuk bárhova vagy megoszthatjuk a különböző közösségi portálokon, blog oldalakon, stb. Mindig az "Embed Code"-t keressük, ahol a megjelenő ablakban különböző megjelenítések közül választhatjuk ki a legmegfelelőbbet.


2 megjegyzés:

  1. Reni, nagyon jó, szemléletes az ismertetőd. Ezt elolvasva az is nekivághat a dipty használatának, aki nem tud angolul.
    Gábor

    VálaszTörlés
  2. Nagyon hasznos alkalmazás, már én is készítettem időszalagot.
    Így részletesen leírva valóban könnyen létrehozható.
    Köszönjük Reni!

    VálaszTörlés